vrijdag 31 augustus 2012

Feestweek Creatiefhandje

Vanaf woensdag 29 augustus is er bij Creatiefhandje in IJsselstein een feestweek gestart, ter ere van het 2-jarig bestaan van de winkel.


Zaterdag 01 september is er een demodag met de nieuwste Joy!Crafts artikelen door Nelly de Knegt van 10.00 tot 16.00 uur.

Verder heb ik vandaag voor jullie nog een kaartje van Gast Designer Anja, gemaakt met het nieuwe Noor! Design Cutting & Embossing Stencil 6002/0134. Ook deze mallen worden gedemonstreerd op zaterdag 01 september bij Creatiefhandje door Nelly.

Stans en embos je mal eerst uit wit cardstock. Vervolgens embos je de mal alleen uit rood cardstock en knip het rood daarna ruim uit zodat je het kunt matten onder het witte cardstock. Doe dat drie keer en knip van twee van je ornamentjes de buitenste delen af en schuif deze onder de andere geemboste rand op je kaart. Geeft dit geen leuk effekt?

En als afsluiter nog even een detailfoto voor jullie. Iedereen een fijne dag gewenst en tot de volgende post maar weer!

Tea Bag Holder

We hebben vandaag weer een leuk ideetje voor jullie gemaakt door Design Team Member Tiets, namelijk een Tea Bag Holder. We gaan je laten zien hoe je dit leuke mini-cadeautje kunt maken.

In de binnenzijde van de Tea Bag Holder kun je twee theezakjes naar keuze kwijt. De gestanste Theepotjes en Kopjes is wederom een Sneak Peekie. Deze komen in het najaar op de markt.

 
Benodigdheden:
Kraft paper (8,9cm x 19,7cm)
Dessin papier (16,5cm x 17,8cm)
Diverse restjes dessin papier
Touw, lint
Stempelafdrukje
Diverse stansjes, bloemetjes etc om project mooi af te werken.

Ril het Kraft paper op 8,9 cm x 10,8 cm en vouw het dubbel.


Ril het dessinpapier op 1,3 cm en 8,9 cm en vouw het dubbel. Plak stevige dubbelzijdige tape op de smalle rand en plak het dicht.


Maak met een ronde pons een uitsparing in de beide zijden zodat je het theezakje er gemakkelijk uit kunt trekken.

Plak ook dubbelzijdige tape op de rug van het dessinpapier. Plak dit vervolgens in je boekje van Kraft paper en druk het stevig aan.

Veel plezier bij het maken van dit leuke projektje!

donderdag 30 augustus 2012

Noor op een scraplayout

Design Team Member Corina had als kraamcadeautje een hele mooie fotoshoot gemaakt van onze kleine Noor waar we ontzettend blij mee waren. En natuurlijk heeft ze deze foto's zelf ook gebruikt om te scrappen.


Ze heeft voor deze layout van Baby Noor papier gebruikt van Maya Design - Vintage Summer 1925. Met DMC garen is de rand geborduurd met een kleine festonsteek. De rand van de ronde stempel is versierde met verschillende steken naar een voorbeeld uit een Frans tijdschrift met de naam Esprit Scrapbooking.



Voor deze layout heeft ze ook gebruik gemaakt van het nieuwe Noor! Design Cutting- en Embossing stencil 6002/0149. Hiermee laat Corina dus wederom zien dat deze mallen ook zeer leuk zijn voor de scrapsters onder ons!


De mal is twee keer door de Big Shot gedraaid: eerst door bijkleurend foam en vervolgens door een roze scrapvel. Na het embossen is het bewerkt met Distress Inkt en vervolgens is het reliƫf lichtjes opgeschuurd zodat de stans een mooie diepte krijgt.

woensdag 29 augustus 2012

Kom jij naar Zwolle?

Na een hele leuke beurs in Den Bosch, starten vanaf morgen de Knotsgekke Kaartendagen in Zwolle. Design Team Member Jenine zal ook hier weer mijn nieuwe Noor! Design mallen voor augustus demonstreren.

Neem deze kortingscoupon ingevuld mee en profiteer van de speciale actieprijs. Je vindt Jenine op stand 195 bij HobbyVision. En als je gebruik maakt van deze kortingscoupon, maak je ook nog eens kans op bijgaand stencil wat in September uit gaat komen:

 
 
De Knotsgekke Kaartendagen zijn 30, 31 augustus en 01 september in de IJsselhallen in Zwolle. Elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Print bovenstaande kortingscoupon dus snel uit en dan hopen we je de komende daagjes te zien in Zwolle. Iedereen een gezellig beurs gewenst!

Zomaar een leuk cadeaudoosje

Onze Noorse vriendin May Britt heeft ook weer een leuke creatie voor jullie gemaakt en dat is vandaag dit leuke doosje. Het doosje is afgewerkt met allerlei stansjes van Joy!Crafts waaronder mijn Floral Flourishes Stansjes.

Het doosje heeft het formaat 15x15 cm en is gemaakt van cardstock. We zullen jullie aan de hand van een stap-voor-stap tutorial laten zien hoe je dit fraaie doosje maakt.


Neem een stuk cardstock naar wens van 18x21 cm. Ril lijnen (eventueel met een Scor-Pal) op 4 en 14 cm op de korte zijde en op 4 en 14 en 18 cm aan de lange zijde van je papier.


Snijd je cardstock in op de gerilde lijnen zoals je kunt zien op bovenstaande foto. Het lipje aan de onderkant van het doosje is voor deksel.


Lijm het doosje in elkaar.


Nu maken we de deksel voor het doosje uit een stuk cardstock van 11 x 11 cm.


Lijm het deksel vast aan het lipje wat nog los zat aan het doosje zoals we eerder lieten zien.


Gebruik bijvoorbeeld wat dikker chipboard voor de bodem en de bovenzijde van het doosje. Snijd voor de bovenzijde een stuk van 11 x 11 cm en voor de onderzijde een stuk van 11,5 x 11,5 cm.


Snijd stukken cardstock om het chipboard mee te beplakken. Twee stukken voor de bodem van 11,5 x 11,5 cm en een stuk voor de bovenzijde van 11 x 10,5 cm.


Decoreer de bovenzijde van je doosje met een geponste rand. Bijvoorbeeld de ponsen Punch Around the Page van Martha Stewart zijn hier zeer geschikt voor.

Decoreer je doosje verder naar eigen inzicht. Bijvoorbeeld met geembost cardstock wat je geblend hebt met inkt.


En vergeet ook niet de binnenzijde van je doosje te pimpen natuurlijk.

En tot slot nog een laatste foto van de bovenzijde van het doosje. Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze tutorial. May Britt heeft er in ieder geval ontzettend haar best op gedaan.

Willen jullie meer werk zien van May Britt? Dan kun je ook altijd kijken op het blog van Kreativ Scrapping, een hele leuke Noorse scrapbookshop waar May Britt ook in het Design Team zit. Klik op bovenstaand logo om direkt doorgelinkt te worden naar hun blog.

dinsdag 28 augustus 2012

Bee Happy

Bee Happy....ik hoop dat dat ook geldt voor de winnares van de laatste mini-candy van mijn nieuwe Noor! Design Stencils. Ik heb uit de 102 deelnemers de volgende winnares gekozen met random:

Het winnende nummer is 39 - Ellen's Greeting Cards. Graag even je naam en adres emailen naar info@noortje-design.nl zodat ik je de prijs toe kan sturen.

En verder heb ik vandaag nog een kaartje voor jullie van Design Team Member Janet waarbij ook gebruikt heeft gemaakt van de nieuwe Noor! Design Cutting- en Embossing Stencils voor augustus.

Janet heeft de randstans 6002/0134 gestanst uit Kraft paper en vervolgens in delen gesneden. Net als Design Team Member Jenine laat ze zien dat het leuk is om her en der slechts delen van deze mal te gebruiken op je scrapkaartjes. De donkere bloemen op de kaart zijn wederom gemaakt volgens deze tutorial waar nog steeds heel veel volgers enthousiast over zijn!

Lily Knipvel

Vandaag laat ik weer een kaartje zien van Gast Designer Pouwla, ik ben gek op haar creaties. Ze heeft voor mij een kaartje gemaakt met het Knipvel Lily:

De basiskaart en het borduurpatroontje komt uit de nieuwste Hobbytopper van Petra van Dam en Anja van Laar. Afgewerkt met wat kantjes, lint en plakparels.

Pouwla heeft ook de binnenzijde van de kaart op dezelfde wijze mooi afgewerkt.

Wil jij ook een keer Gast Designer zijn bij Noor! Design? Stuur een e-mail naar info@noortje-design.nl met je blogadres en we beoordelen je werk en kijken of je hiervoor in aanmerking komt.

maandag 27 augustus 2012

Nieuwe artikelen September

Hebben jullie mijn nieuwe Noor! Design Cutting- en Embossingmallen voor introductie September al gezien? (heel veel voorbeelden volgen snel hier op het blog)

 
De mallen zijn al als pre-order te bestellen bij HobbyVision - klik hier
Ben benieuwd hoe jullie deze nieuwe mallen vinden. Ik lees jullie reacties weer graag! :)

 
En omdat we de 90.000 bezoekers op het blog alweer gepasseerd zijn geef ik natuurlijk weer een leuke Noor! Design mal weg. Wat moet je doen om deel te nemen?

1.) voeg je naam en URL toe m.b.v. Mr. Linky
2.) plaats het "Noor! Design" logo op je eigen blog met een link
3.) wordt volger

Deze mini-candy sluit op dinsdagochtend 28 augustus om 08.00 uur. Ik zal dan een winnaar kiezen met random. Zorg dus dat je er op tijd bij bent met deelnemen!



Uitdaging bij Tiets

Iedere maand is er op de club van Tiets een uitdaging waar alle leden aan mee kunnen doen. Deze maand is dit bijgaande sketch waar men zich aan moet houden...en er is nog een extra verplichting: het moet een meisjeskaart zijn.


Het team heeft deze maand alleen maar Digi Stamps gebruikt van Saturated Canary omdat zij deze maand in de spotlight staat. Ook Tiets zelf heeft een mooi voorbeeldkaartje gemaakt :

Ze heeft hierbij een nieuwe Randstans uit de serie Lin & Lene gebruikt namelijk 1201/0021. Geeft dat geen mooi effekt aan de zijkant van je kaartje?

zondag 26 augustus 2012

Het Canary Blog

Eindelijk is het dan zover, na al het rumoer op Facebook is het dan eindelijk zover. Vanaf vandaag is het nieuwe Nederlandse Canary Blog in de lucht. En omdat de Noor! Design Tem Members Diny, Janet, Jenine en Tiets ook in dit clubje zitten wil ik jullie toch even doorverwijzen naar dit nieuwe leuke blog:


Er zullen dus de komende tijd nog heel veel leuke kaartjes komen gemaakt met Noor! Design produkten in combinatie met Canary stempels!


zaterdag 25 augustus 2012

Demo van Jenine

Ook vandaag kun je nog naar de demonstratie gaan kijken die Design Team Member Jenine geeft op de Knotsgekke Kaartendagen in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch met de 4 nieuwe Noor! Design Cutting en Embossingmallen.


Jenine's kaartjes zijn op de foto al beeldschoon, maar geloof me... in het echt zijn ze nog stukken mooier. Ik heb ze gisteren stuk voor stuk weer staan te bewonderen in Den Bosch.
Jenine liet me tijdens haar demo ook allerhande leuke ideetjes zien zoals het gebruik van slechts delen van mijn nieuwe mallen. Op dit kaartje kun je dit ook weer zien.
Jenine en ik hebben deze week ook nog een lootje getrokken. Onder alle dames die al onze 4 Noor! Design Borduurmallen gekocht hebben op het Crea Spektakel in Kampen zouden we een Trouvaille machine verloten. En dit is de gelukkige winnares geworden:


Gerrie Quint heeft dus zomaar een Trouvaille machine gewonnen! Gerrie graag even je adres e-mailen naar jeninesiemerink@gmail.com en we sturen jou je cadeautje zo snel mogelijk toe.

Ook voor de Knotsgekke Kaartendagen in Zwolle gaan we weer een leuke winactie doen. Kom je naar deze beurs, houd dan mijn blog de komende daagjes goed in de gaten! :)