vrijdag 29 november 2013

Een welverdiende felicitatie

Joyce wil vandaag laten zien hoe je Structuur Pasta kan werken.


Ze heeft een Dutch Dobadoo Shape Art mal gebruikt. Deze is makkelijk in gebruik en ideaal voor andere vormen van kaarten. Je begint met de mal op je cardstock te leggen en teken de vorm van de mal na. Ze is begonnen  met de buitenste rand.

Hier op de foto zie je het nagetekende gedeelte op het cardstock. Dit kan ik nu uitknippen, hier voor heeft ze een schaar van Joy!Crafts gebruikt. Dit is een ideale scherpe schaar en knipt erg handig en makkelijk.


Dit is het resultaat van het eerste gedeelte.


Nu gaat ze het volgende deel na tekenen. Ze neemt hier de tweede lijn van de mal. Je ziet het op het voorbeeld waar ze het op het cardstock na getekend heeft.


Ook dit knipt ze weer uit. Je ziet nu de twee kleuren op elkaar liggen. Zo zou je ook de volgende maat weer kunnen tekenen en knippen. Ze houdt het bij deze twee lagen en ga nu lekker met pasta aan de gang.


Ze wil de bloemen motief van de Mask Art stencil op haar cardstock hebben. Ze gebruikt hier Creall structuur pasta, een fijne pasta voor de masks.


Ze legt de mal op het cardstock gedeelte en breng de pasta aan op haar spatel. Dit veegt ze nu over het stencil zodat het motief dadelijk zichtbaar is op het cardstock. Als het hele cardstock gedeelte bedekt heb kan de mal er af.


Dit is dan het mooie resultaat. Zo maak je ook weer je eigen designpapier op een andere manier. Je kunt eventueel PanPastel over de pasta doen als deze gedroogd is. Je kunt dan elke gewenste kleur er op aanbrengen met een kwastje.


Hier zie je de 2 lagen op elkaar, dit is de basis voor de kaart.


Natuurlijk nog een lint, label en wat vlinders  6003/0034 gestanst met een mal van Noor design. Op het label is een tekst van Noor! design 6410/0013 gebruikt.


Ik hoop dat Joyce wat inspiratie heeft gegeven en zien dat het werken met pasta ontzettend leuk is om te doen.

6 opmerkingen:

  1. Ik heb dit kaartje met eigen ogen in Middelburg gezien,
    hij is heel erg gaaf en het idee is super !
    Alvast een fijn en gezellig (knutsel) weekend gewenst ☺
    Grtjsss en liefsss van Erica ☼

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow fabulous, so love that stencil and the paste looks brill too hugs Liz xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nooit eerder gezien. Echt leuk zo te zien. grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel erg leuk en dank voor de uitleg!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen